Nagyvilág

Felháborodás egy káromkodó játékbaba miatt

A játékforgalmazó szerint csak gügyög, néhány szülő szerint viszont durván káromkodik a kétéveseknek szánt baba.

.

Több amerikai szülő is egy gügyögő játékbaba bevonását követeli a Toys”R”Us áruházlánctól, mert szerintük a baba által kiadott hangokban egy káromkodást lehet felfedezni. A kislányoknak készített baba gügyögésében egyesek a “crazy bitch” (szabad fordításban: nem túl intelligens kéjnő) kifejezést vélték felfedezni.

“Küldjétek vissza a babát, és bojkottáljátok a Toys”R”Us-t”. “Fel vagyok háborodva. A két lányunokám két és fél éves, nem akarom, hogy ilyen szöveget halljanak!”. „Ezt a babát tűzre kell vetni”. Ilyen indulatokat váltott ki a szülőkből a gügyögő baba. Ennek ellenére a forgalmazó nem tervezi a termék visszavonását.

A Toys”R”Us szóvivője elmondta: az egész országban árusított baba miatt nagyon kevés, tíznél kevesebb panasz érkezett hozzájuk. Jennifer Albano elmondása szerint “mint ahogyan sok más beszélő babánál, itt is csak gügyögést lehet hallani” hozzátéve, hogy semmiképpen sem értékesítenének káromkodó babát.

A baba káromkodása azonban nem tántorított el mindenkit. Egy Los Angeles-i vásárló elmondta, hogy imádja az eredetileg a lányának vett játékszert, amelyet végül egy felnőtt barátnőjének ajándékozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik