Nagyvilág

Lelőttek egy fegyverest a Berkeley egyetemen

Rendőrök sebesítettek meg egy húszas éveiben járó férfit, aki pisztolyt vitt be magával a kaliforniai egyetemre.

A fegyveresre az egyetem egyik alkalmazottja figyelt fel a Haas üzleti iskola egyik liftjében, miután hátizsákjából kivette, majd visszarakta pisztolyát. A nő ezt látva értesítette felettesét, akivel együtt értesítették a rendőrséget az akkor már a számítógépes teremben lévő fegyveresről – közölte az egyetemi rendőrség.

Amikor a kiérkező három rendőr megérkezett a terembe, a férfi „fenyegető mozdulattal” előhúzta pisztolyát, majd amikor a rendőrök felszólítása ellenére nem dobta el, többször is rálőttek. Azt nem közölték, hogy mennyi lövés dördült el, de szemtanúk öt lövéshangról számoltak be –írta az Oakland Tribune.

A teremben az eset idején négy hallgató volt, akik közül senki sem sebesült meg. A fegyveres férfi nem lőtt. A lövöldözést a teremben lévő biztonsági kamera rögzítette. A meglőtt férfit kórházba szállították, állapotáról nem közöltek információkat.

Az incidenssel egy időben, mintegy 800 méterre a lövöldözés helyszínétől tüntettek a Foglaljuk el a Wall Streetet! mozgalom támogatói, és hozzájuk csatlakozott mintegy ezer diák, tiltakozva a felsőoktatásra szánt költségvetési pénzek megnyirbálása ellen. Azt még vizsgálják a hatóságok, hogy a két dolognak köze van-e egymáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik