Nagyvilág

Meghalt az amerikai televíziózás nagy öregje

A 92 éves Andy Rooney pár héttel azután halt meg, hogy abbahagyta műsorát, amely minden amerikai háztartásban imertté tette.

Munkaadója, a CBS amerikai televíziós csatorna közlése szerint Andy Rooney egy New York-i kórházban halt meg, egy egyszerűként jellemzett műtét utáni kompikációk miatt. A péntek éjjel elhunyt televíziós legenda 92 éves volt. Azt nem közölték, hogy milyen műtéten esett át.

Rooney októberben jelentette be, hogy távozik a “60 Minutes”című riportműsortól, amely több mint harminc éven át az ő kommentárjával zárta az adást. A CBS közlése szerint rendszeresen az ő esszéi alatt volt a legmagasabb a műsor nézettsége, és észrevételeit sokszor több ezer válaszlevél követte.

Rooney 1919-ben született New York államban. A második világháború alatt az amerikai hadsereg lapjának dolgozott, és 1949-ben csatlakozott a CBS-hez, ahol több mint hatvan évet töltött el. Az első harminc évben főleg a kamerák mögött dolgozott producerként és íróként, mielőtt 1978-ban csatlakozott az őt az egész országban ismertté tevő 60 Minutes-hez.

A műsortól való búcsúzásnak szánt utolsó, 1 097. esszéjét október másodikán adta elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik