Nagyvilág

Ezek voltak Steve Jobs utolsó szavai

Az egyszótagos szavakat háromszor ismételte az Apple atyja.

A The New York Times című amerikai lap hasábjain megjelent Mona Simpsonnak a féltestvéréről, Steve Jobsról írt megemlékezése, amelyet az október 16-i gyászszertartáson olvastak fel.

„Egész életemben egy férfi szeretetére vágytam. Évtizedekig azt hittem, hogy ez a férfi az apám. Amikor 25 éves lettem, találkoztam egy férfival, ő volt a bátyám” – írta az Apple alapítójáról. (A csecsemőként örökbeadott Jobs ugyanis csak felnőttként tudta meg, hogy az amerikai írónő a húga.) Az UCLA-i Egyetemen irodalomprofesszorként dolgozó 54 éves novellista elmondása szerint Jobs minden nap nagyon keményen dolgozott, sosem rettentette el a kemény munka, ha pedig valami nem az elképzelése szerint sikerült, nem adta fel, tovább folytatta kitartóan a munkát.

Simpson a visszaemlékezéseiben feleleveníti Jobs utolsó óráit, beleértve az utolsó szavait. „A Steve által kimondott utolsó szavak egyszótagosak voltak, és háromszor ismételte el azokat, mielőtt eltávozott volna közölünk. Hol a húgára, Patty-re, hol a gyerekeire, hol pedig a feleségére, Laurene-re nézett szeretettel, majd pedig a válluk fölött a távolba révedt a tekintete, miközben ezeket mondogatta: Oh, wow! Oh, Oh, wow! Oh, wow!” – olvasható az írónő visszaemlékezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik