Nagyvilág

Újabb túlélő: 91 óra a romok alatt

91 órát élt túl a romok alatt egy török fiatal.

Kilencvenegy órával a pusztító erősségű törökországi földrengés után egy 19 éves fiút húztak ki élve egy épület romjai alól a mentőalakulatok Ercisben, a katasztrófa által leginkább sújtott városban. A diákot azonnal kórházba szállították. A szerdán kimentett két tanárnő és egy fiatal fiú óta ő az első túlélő, akit a mentőalakulatok megtaláltak.

A sátrak hiánya miatt a fedél nélkül maradt túlélőknek helyzetét csütörtökön havazás és esőzések nehezítették. A török kormány elismerte, hogy kezdeti nehézségek voltak a segélyek helyszínre juttatásában és kiosztásában, s hatóságok megnövelték a kiosztott sátrak számát. Mindeközben elkezdtek megérkezni az országba a külföldi felajánlások is. A pokrócokat, ruhákat és könnyen felállítható lakóalkalmatosságokat tartalmazó szállítmány csütörtökön érkezett meg Ankarába. Oroszország, Ukrajna és Németország szintén útjára indított segélyszállítmányokat.

Törökország keleti részén, az iráni határ közelében vasárnap 7,2-es erősségű földrengés pusztított. A rengés következtében csaknem 2200 épület dőlt össze, a legsúlyosabb károkról Van és Ercis városokból érkezett jelentés. A hivatalos adatok szerint szerda óta 523-ra nőtt a halálos áldozatok és 1650-re a sebesültek száma. Eddig 185 embert sikerült élve kimenteni a törmelékek alól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik