Nagyvilág

Megölték a terroristavezér fiát

Amerikai légicsapásban meghalt az al-Kaida vezetőjének, a szeptemberben likvidált Anvar al-Avlákinak a fia.

Amerikai erők légi csapásai következtében az al-Kaida terrorszervezet hét feltételezett tagja vesztette életét Jemenben. A péntek esti támadásban meghalt Ibrahim al-Banna, az al-Kaida arab-félszigeti propagandafőnöke, valamint Abderrahman al-Avláki. Utóbbi a fia volt Anvar al-Avláki radikális hitszónoknak. A jemeni-amerikai állampolgárságú imám szeptember végén vesztette életét a jemeni Márib tartományban végrehajtott amerikai légicsapás során.

Fiának halálhírét megerősítette egy Sabva tartománybeli falusi kórház. Abderrahman al-Avláki mellett a péntek esti támadásban meghalt apjának egy unokafivére és három törzsi vezető is.

Al-Banna egyiptomi állampolgár volt. A szanaai kormányiroda közleménye szerint részt vett Jemen területén végrehajtott, illetve tervezett terrorcselekményekben.

A pénteki légi csapásokra válaszul feltételezett al-Kaida tagok rakétákat lőttek ki egy földgázvezetékre, amely kigyulladt. A lángok néhány kilométerre az Ádeni-öbölben lévő gáztermináltól borították el a csővezetéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik