Nagyvilág

Magyarok is lebuktak egy ír drogbandával

Nagy mennyiségű kokaint foglalt le az ír rendőrség. Az ügyben egy - más értesülések szerint két - magyar állampolgárt is őrizetbe vettek.

Magyar állampolgárok is lebuktak annak a bűnbandának a tagjaiként, amely óriási mennyiségű drogot csempészett Írországba. Arról egyelőre ellentmondásosak a jelentések, hogy egy vagy két magyar állampolgárt fogott el az ír rendőrség.

Az ír közszolgálati média honlapján megjelent beszámoló szerint a rendőrök 5 millió eurót meghaladó – másfél milliárd forint – utcai értékű, magas minőségű kokaint foglaltak le a dél-írországi Cork megyében.

A szállítmány a hollandiai Rotterdamból érkezett Cork kikötőjébe, ahonnan továbbszállították a közeli Bartlemybe. A rendőrök itt léptek közbe, és a híradás szerint őrizetbe vettek egy 56 éves magyar és egy 45 éves ír állampolgárt. A magyarnak mondott személyről azonban egy ír hírportál azt állítja, hogy német állampolgár..

A két híradás abban viszont egyezik, hogy ezután további három személyt vettek őrizetbe, közülük kettő ír, egy pedig magyar. A két írt Dublinban, a magyart Corkban fogták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik