Nagyvilág

Elcsámcsogták a laoszi elnök beszédét Moszkvában

A távol-keleti ország delegációjának tagjai csámcsogásukkal teljesen elnyomták Choummaly Sayasone beszédét az orosz felsőház elnökével folytatott találkozóján.

A hivatalos oroszországi látogatáson lévő Choummaly Sayasone és kísérete csütörtökön találkozott Moszkvában Valentyina Matvijenkóval, az orosz Szövetségi Tanács elnökével. A találkozó frissítőkkel és harapnivalókkal terített asztal mellett zajlott, s a laoszi delegáció tagjai meglehetősen éhesnek bizonyultak, mivel azonnal nassolni kezdtek – írja az ukrán Korreszpondent internetes hírújság..

Miután a házigazda örömmel köszöntötte vendégeit, kifejezve reményét, hogy ez a látogatás a jelentős eseménynek számít a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének tekintetében, Choummaly Sayasone emelkedett szólásra. Ünnepélyes beszédéből azonban csak annyit lehetett érteni, hogy „Nagyon kellemes megérkezni az önök gyönyörű országába”… A többit ugyanis teljesen elnyomta a kekszes tasakok feltépésének zaja, a teás és kávés bögrékben kavaró kanalak zörgése és csörgése, illetve a túlságosan hangos rágcsálás és csámcsogás, valamint a frissítő italok elégedett szürcsölése.

A sajtó helyszínen tartózkodó munkatársai szerint az orosz felsőház elnöke rezzenetlen arckifejezéssel hallgatta végig a hangkavalkádot, de végül hálás mosollyal vette át a laoszi elnök beszédének írásos változatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik