Nagyvilág

Az Aldi egyik vezére a leggazdagabb német

Karl Albrecht vagyonát 17,2 milliárd euróra taksálják.

Továbbra is Karl Albrecht, az Aldi élelmiszer-üzletlánc egyik alapítója a leggazdagabb német becslések szerint. A Manager Magazin hétfőn megjelent kiadása Németország ötszáz legtehetősebb emberét vette számba; Karl Albrecht vagyonát 17,2 milliárd euróra taksálta a magazin.

Az idős üzletembert két unokaöccse, a tavaly elhunyt Theo Albrecht fiai, Berthold és Theo követi 16 milliárdos összvagyonnal.

Harmadik helyre került Dieter Schwarz, a Lidl diszkontüzletlánc alapítója, az ő vagyonát 11,5 milliárdra becsülték. Tavalyhoz képest egymilliárd euróval nőtt a vagyona.

Összességében 22 milliárd euróra becsülte a C&A ruházatibolt-lánc révén meggazdagodott Brenninkmeijer család vagyonát – ezzel ők vezetik a nem egy kézben vagy körben eloszló, könnyen áttekinthető vagyonok listáját. A második helyen a Henkel család szerepel kilencmilliárddal, míg a harmadik a többek közt a Metro üzletláncban résztulajdonnal bíró Haniel család nyolcmilliárddal.

A leggazdagabb német nő Susanne Klatten üzletasszony, a BMW 49 éves társörökösnője, akinek vagyonát 8,9 milliárd euróra becsülik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik