Nagyvilág

Ukrán bérgyilkosok szedtek áldozatokat

Odessza közelében tûzpárbaj alakult ki a rendõrök és hivatásos bérgyilkosok között. A bérgyilkos kézigránátokkal és Kalasnyikovval volt felszerelve.

Az ukrán belügyminisztérium sajtószóvivõi irodájának jelentése szerint a lövöldözés egyik résztvevõjét, Gyikajev Aszlan Imranovics orosz állampolgárt gyanúsítják az Ungvár melletti Baranya (Baraninci) községben idén júniusban elkövetett kettõs gyilkossággal. A két áldozat egy nagyon felkapott étterem tulajdonosa és szakácsa volt.



A rendõrség a baranyai emberölés ügyében nyomozva bukkant az illegálisan Odesszában lakó hivatásos bérgyilkos, Gyikajev nyomára. A megfigyelés alatt tartott bûnözõ autóját péntekre virradóra közlekedési rendõrök állították meg Odesszától nem messze. Gyikajev átadta okmányait, majd a gépkocsiból kiszállva a jármû csomagtartójához ment, hogy kinyissa az ellenõrzéshez.

Ekkor lépett akcióba a Berkut különleges alakulat, hogy elfogja a bûnözõt, akinek azonban sikerült két kézigránátot dobnia a kommandósok közé, majd pisztolyából lövöldözni kezdett az egység tagjaira. Az autó hátsó ülésén utazó társa eközben kiszállt a jármûbõl és Kalasnyikov-géppisztolyából nyitott tüzet, amit a rendõrök viszonoztak, és sikerült is eltalálniuk a lövöldözõt. A jármû harmadik utasa azonban berántotta sebesült társát a gépkocsiba, így a bûnözõknek sikerült kereket oldaniuk.
A tûzharcban egy 21 éves kommandós és egy 40 éves közlekedési rendõr életét vesztette, további négy rendõr pedig megsebesült. A bûnözõket nagy erõkkel keresi az ukrán rendõrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik