Nagyvilág

NATO-katonák haltak meg Afganisztánban

Öt NATO-katona veszítette életét szerdán Afganisztánban iszlamista felkelõk támadásai következtében - adta hírül közleményében a katonai szervezet vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erõ (ISAF).

Hárman út mentén elhelyezett pokolgép áldozatai lettek az ország keleti részén – ezt a módszert a tálibok gyakran alkalmazzák. A NATO szokás szerint nem hozta nyilvánosságra az áldozatok nemzetiségét.

Iszlamista fegyveresek végeztek továbbá egy külföldi katonával a keleti Vardak tartományban, egy pedig belehalt (nem harcban szerzett) sérüléseibe az ország déli részén – közölte az ISAF, amely nem szolgált bõvebb részletekkel. Az icasualties.org weboldal adatai szerint idén 459 külföldi katona veszítette életét Afganisztánban.

Csütörtök reggel egy rendõrnõ és két civil halt meg az ország nyugati részén lévõ Herát városban, ahol motorkerékpárra szerelt távirányítású pokolgép robbant fel a helyi repülõtérnél – közölte Sarif Mohammadi helyi rendõrparancsnok. A merénylet célpontja öt, gépjármûben ülõ rendõrnõ volt, akik munkahelyükre tartottak. A támadásban a másik négy rendõrnõ, a jármû sofõrje és öt, helyszínen tartózkodó civil megsebesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik