Nagyvilág

DSK-t szembesítették vádlójával

Szembesítették Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetõjét azzal az újságíró-regényíróval, aki nemi erõszak kísérlete miatt tett panaszt ellene.

A volt IMF-vezért egy párizsi rendõrõrsön szembesítették vádlójával, Tristane Banonnal. Ügyvédeik nem lehettek jelen, csak nyomozók voltak a szobában.

Képzeld ruhatépés?

Tristane Banon júliusban emelt panaszt a Nemzetközi Valutaalap volt vezetõje ellen egy 2003-as ügy miatt. Az újságíró azt állítja, hogy ki kellett szabadítania magát Strauss-Kahn karjaiból, amikor egy interjú közben le akarta tépni a ruháját egy lakásban. A 62 éves férfi “képzelt jelenetnek” minõsítette azt, amit a nõ elõadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene.

Az ügyészség múlt pénteken, tíz nappal azután döntött a szembesítésrõl, hogy Strauss-Kahnt saját kérésére tanúként kihallgatták a párizsi bûnügyi rendõrségen.

A 32 éves regényírónõ egy interjúban azt mondta, hogy õ kérte a szembesítést azért, hogy Strauss-Kahn “egyenesen a szemébe mondja” azt, amit szerinte Banon “kitalált”.

“Hiba volt”

Strauss-Kahn szeptember elején tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemi erõszak-panasza nyomán kezdõdött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tûnt eléggé szavahihetõnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.

A politikus a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott elsõ interjújában “erkölcsi hibának” nevezte a közte és a szobalány közötti kapcsolatot, s azt is jelezte: nem indul a jövõ évi francia elnökválasztáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik