Nagyvilág

Célpontban a Pentagon és a kongresszus

Az Egyesült Államokban letartóztattak egy massachusettsi férfit, aki egy nagyobb méretû, robbanóanyaggal megpakolt távirányításos repülõgépmodellel levegõbe akarta röpíteni a Pentagont és a kongresszus épületét.

A 26 éves Razwan Ferdaust szerdán tartóztatták le a massachusettsi Framinghamban, miután terve megvalósításához szükséges anyagokat, kézigránátokat, gépfegyvereket és mintegy 11 kiló plasztik robbanóanyagot vásárolt a magukat fegyverkereskedõknek kiadó szövetségi nyomozóktól.

Ferdaus eskü alatt bevallotta, hogy lélektani csapást akart mérni az amerikaiakra, “Allah ellenségeire” azzal, hogy felrobbantja a Pentagont, amely – mint mondta – “a kígyó feje és szíve”. A hatóságok beépített emberének azzal magyarázta szándékát, hogy hajdan Isten természeti csapásokkal sújtotta a bûnös civilizációkat, és most neki is ezt kell tennie.

“Allah abban a megtiszteltetésben részesített bennünket, hogy a mi kezünkkel bünteti meg õket (az amerikaiakat)” – mondta a fiatal férfi, akik a bostoni egyetemen szerzett diplomát, és aki amerikai állampolgár. Ferdaus kétujjnyi vastag iratban vázolta fel részletekbe menõen azt, miként kell végrehajtani a terrortámadásokat a Pentagon és a kongresszus épülete ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik