Nagyvilág

Schmitt Pál újra lobbizott

A köztársasági elnök csütörtökön újabb kétoldalú tárgyalásokat folytatott a magyar BT-kampány jegyében.

A Navinchandra Ramgoolam mauritiusi miniszterelnökkel folytatott találkozóján az államfõ megerõsítette Magyarország szándékát, hogy együttmûködjön a szigetország vízgazdálkodási problémáinak megoldásában, idegenforgalmi szakemberek képzésében és a rákdiagnosztikai rendszer kiépítésében.

A Nauru elnökével, Marcus Stephennel történt találkozóján Schmitt Pál kiemelte Magyarország elkötelezettséget a klímaváltozás hatásainak csökkentése mellett, és felajánlotta a csendes-óceáni szigetországnak hazánk együttmûködését a cukorbetegség elleni fellépésben. Az importált készételek és konzervek egészségtelenül nagy arányú fogyasztása miatt Nauru lakosságának mintegy 40 százaléka cukorbeteg.

Az ENSZ reformja és az afrikai országok Biztonsági Tanácsban való hangsúlyosabb jelenléte volt Schmitt Pál és Alpha Condé guineai elnök eszmecseréjének fõ témája. A köztársasági elnök hangsúlyozta, Magyarország kész együttmûködni az afrikai kontinenst érintõ legnagyobb kihívások megoldásában.

Schmitt Pál szerdán mások mellett Ralph Gonsalvessel, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek miniszterelnökével tárgyalt szintén biztonsági tanácsi tagságunk népszerûsítése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik