Nagyvilág

Vadászpuska és TNT volt egy vietnami gép utasánál

A férfit őrizetbe vették, de később hazaengedték Laoszba; pénzbírásggal megúszta az esetet.

Őrizetbe vették a hanoi Noi Bai repülőtéren a Vietnam Airlines egyik Párizsból érkező járatának utasát, miután a biztonsági személyzet fél kilogrammnyi TNT robbanószert és egy vadászpuskát talált a bőröndjében – közölték csütörtökön hivatalos források.

“Sohasem történt még ilyen eset Vietnamban, meg vagyok rémülve” – mondta Pham Quy Tieu közlekedési miniszter-helyettes. Mint emlékeztetett, a TNT bármelyik pillanatban robbanhatott volna ütődés hatására.

Egy vietnami napilap értesülése szerint a pénzbírsággal is sújtott férfinak szerdán engedélyezték, hogy hazautazzon. Laosz vietnami nagykövetségén tagadták, hogy bármi probléma lett volna a laoszi utassal. “Semmi veszélyes dolog nem volt nála” – állította egy diplomata.

A vietnami légitársaság elnöke kifejezte reményét: a párizsi Charles de Gaulle repülőtér személyzete a jövőben megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset. A Vietnam Airlines szóvivője megjegyezte, hogy az ügyet kivizsgálják, és várják a választ az illetékes francia hatóságoktól.

Bizonyos légitársaságok engedélyezik a fegyverszállítást, amennyiben az utas arról bejelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik