Nagyvilág

Izrael minden megállapodást felrúgna Palesztinával

Legalább is ezzel fenyegette meg a zsidó állam külügyminiszter-helyettese a palesztinokat, ha a felvételüket kérik az ENSZ-be.

Az összes izraeli-palesztin megállapodás érvénytelenítésével fenyegetőzött egy csütörtöki rádiós nyilatkozatában az izraeli külügyminiszter-helyettes arra az esetre, ha a palesztinok kérnék felvételüket az ENSZ-be. Danni Ajalon hozzátette, hogy ezért az esetleges izraeli lépésért a felelősség a palesztinokat fogja terhelni.

Avigdor Liberman külügyminiszter szerdán “kemény és súlyos” következményeket emlegetett. Kijelentette, “egyelőre nem jött el az idő, hogy részletek hangozzanak el arról, mi fog történni”. Az izraeli-palesztin megállapodások érvénytelenítésénél Ajalon sem mondott többet csütörtökön, viszont ismét elutasította Mahmúd Abbász palesztin elnöknek azt a követelését, hogy az 1967-es határokat alapul véve újítsák fel a béketárgyalásokat.

“A határok kérdését nem lehet rögtön a tárgyalások elején felvetni, csak a végén, amikor már megállapodtunk a biztonsági feltételekben” – szögezte le Ajalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik