Nagyvilág

Nigerbe menekült Kadhafi focista fia is

A nigeri kormány bejelentette vasárnap este, hogy Nigerben van Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető egyik fia, Szaadi.

Amadou Morou igazságügyi miniszter – aki egy személyben a nigeri kormány szóvivője is – elmondta: a Kadhafi-fiút és kilenc másik embert szállító gépkocsioszlop északról lépett be Niger területére, és az ország középső részén fekvő Agadez felé haladt a sivatagban, amikor a nigeri hadsereg katonái “feltartóztatták”.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy őrizetbe vették-e. A tájékoztatás szerint “hétfőn vagy kedden” a fővárosba, Niameybe kísérik.

A bukott Kadhafi-rendszer számos magas rangú tisztségviselője talált menedékre Nigerben az elmúlt bő egy hétben, köztük a bukott líbiai vezető testőrségének a parancsnoka és a hadsereg két volt tábornoka.

Kadhafi 38 éves, Szaadi nevű fia hivatásos labdarúgó volt, 18-szor szerepelt a líbiai válogatottban, és a líbiai labdarúgó szövetség elnöke is volt. Az egyik líbiai szövetségi kapitányt azért menesztették, mert nem válogatta be a vezér fiát a csapatba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik