Nagyvilág

Dél-Afrika a legveszélyesebb hely a világon

A háborús övezeteken kívül Dél-Afrikában a legveszélyesebb az élet. Lassan a helyi gazdaság is kárát láthatja az egyébként csökkenõ, de még így is elképesztõ méreteket öltõ bûncselekmények számának.

Valamelyest csökkent ugyan az erõszakos bûncselekmények száma az elmúlt évben a Dél-afrikai Köztársaságban, de az ország még így is a világ egyik legveszélyesebb helye, leszámítva a háborús övezeteket – derül ki csütörtökön nyilvánosságra hozott dél-afrikai rendõrségi adatokból.

A gyilkosságok száma 6,5 százalékkal mérséklõdött ugyan, de még mindig 44 ember lesz gyilkosság áldozata s mintegy 181 nõt erõszakolnak meg naponta.

A kiterjedt bûnözés már a külföldi beruházások gátjává vált a Dél-afrikai Köztársaságban, mivel a magasan képzett munkavállalók meggondolják, hogy dolgozzanak-e ott, s a biztonsági intézkedések és a biztosítás költségei is igen jelentõsek miatta.

Szakértõk szerint a bûnözést érezhetõen mindaddig nem lehet visszaszorítani, amíg nem csökkennek az ország lakói közti anyagi különbségek. A Dél-afrikai Köztársaság azok közé az országok közé tartozik, ahol a legnagyobb a szakadék a gazdagok és a szegények között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik