Nagyvilág

Lezuhant egy hokicsapatot szállító orosz repülő

A Jak 42-es típusú repülőgép ötszáz méterrel a kifutópálya után csapódott a földre. A gép kettétört és kigyulladt.

A baleset Oroszországban, a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl környékén történt – közölte az Interfax orosz hírügynökség. Az RT orosz hírtelevízió  információi szerint a Jak 42-es típusú repülőgép ötszáz méterrel a kifutópálya után csapódott a földre. A gép kigyulladt.

A balesetben legalább 43 ember halt meg. Köztük vannak a helyi jégkorongcsapat, a Lokomotív tagjai – közölte az RT. A fehérorosz fővárosba tartó gép fedélzetén 45-en voltak: 37 utas, és a nyolcfős személyzet. Az első hírek még 36 halottról szóltak. A balesetet egyes források szerint ketten élték túl, mások szerint csak egy túlélő van.

Az Aviation Herald (AV)repülési szakoldal adatai szerint a repülőgép nem tudott elég magasra emelkedni a felszálláskor, és nekiütközött egy antennának, majd a földnek csapódva több részre tört. Ugyanerről számolt be egy orosz illetékes a CNN amerikai hírtelevíziónak.

Az AV információi szerint a repülőgép a becsapódás után két nagy részre tört a Volga folyó partján. A gép orra a folyóban állt meg, hátsó része a parton. A gépet a Yak Service nevű orosz cég üzemelte.

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő utasította az orosz közlekedésügyi minisztert, hogy személyesen irányítsa a baleset körülményeit vizsgáló nyomozást, a helyszínen. Dmitrij Medvegyev orosz elnök csütörtökön látogat el a baleset helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik