Nagyvilág

Emberekett ölt meg két robbanás Pakisztánban

Feltételezések szerint öngyilkos merénylők robbantották fel magukat, célba véve a Kvetta nevű város hatóságainak vezetőit.

Két nagy erejű robbanás történt szerda reggel az északnyugat-pakisztáni Kvetta városában egy kormányzati épületnél; a helyi média szerint legkevesebb 24 ember életét vesztette, s legalább 82-en megsebesültek.

Egyes beszámolók szerint öngyilkos merénylők robbantották fel magukat, célba véve a helyi hatóságok vezetőit, illetve a pakisztáni határőrség katonáit. Más jelentések szerint előbb autóba rejtett pokolgép robbant egy félkatonai szervezet parancsnokhelyettesének házánál, majd egy gyalogosan érkező merénylő ugyanott működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

A támadásban meghalt a parancsnokhelyettes felesége, két gyermek és a félkatonai szervezet 11 tagja is. A Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) elnevezésű szélsőséges szervezet szóvivője azt közölte, hogy embereik követték el a merényletet.

Hírügynökségek már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy Kvetta városában fogták el két nappal ezelőtt Júnisz al-Mauritánit, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét, ezért a szerdai merénylet valószínűleg megtorló akció volt a szélsőségesek részéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik