Nagyvilág

Repülõkatasztrófa Chilében

Lezuhant a chilei légierõ egyik repülõgépe 21 emberrel a fedélzetén helyi idõ szerint péntek délután a Juan Fernández-szigeteknél - közölték a helyi hatóságok.

Andres Allamand chilei védelmi miniszter elõzõleg azt jelentette be, hogy a Casa 212-es típusú gép kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülõterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat.

A szigetek polgármestere az állami televíziónak elõbb azt nyilatkozta, hogy a mentõalakulatok egyelõre nem találtak géproncsokat, útipoggyászokat viszont igen a leszállópályától egy kilométerre az óceánban. Késõbb azonban közölte, hogy megtalálták a gép egyik ajtaját.

A keresõ alakulatok munkáját nehezítik a szeles, esõs mostoha idõjárási viszonyok és az idõközben leszállt éj.
A gép Santiago de Chilébõl indult három fõnyi személyzettel és 18 utassal a dél-amerikai ország partjaitól 670-830 kilométerre lévõ szigetcsoportra.

A légi jármûvel utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja azzal a céllal, hogy riportot készítsen a tavalyi pusztító földrengés és szökõár utáni újjáépítési munkákról. A csoport tagja volt a Felipe Camiroaga, a hazájában rendkívül népszerû televíziós személyiség. A gépen utazók sorsáról egyel nem érkeztek hírek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik