Nagyvilág

Hajsza a gyilkos grizzly után

Vadõrök próbálják megtalálni azt a medvét, amely halálosan megsebesített egy amerikai férfit a Yellowstone Nemzeti Parkban. Ez már a második halálos grizzlytámadás volt a nyáron.

Az 59 éves John Wallace-t pénteken találták holtan a Yellowstone Nemzeti Parkban, a Mary Mountain Trail-en, amely híres a medvepopulációjáról. A vadõrök csapdákat helyeznek el, hogy megpróbálják elfogni a gyilkos medvét.

“Azt hiszem, a látogatóknak jól elmagyaráztuk, hogyan viselkedjenek, hogy biztonságban legyenek. Sajnos most nem voltak eléggé körültekintõek” – mondta Dan Wenk, a park egyik vezetõje.

Szakértõk szerint most nem ugyanaz a grizzly ölt, mint júliusban, amikor egy kaliforniai turistát marcangolt halálra egy medve. A júliusi tragédia volt az elsõ 25 é óta a világhírû parkban. A vadõrök nem ölték meg a grizzlyt, mert megállapították, hogy bocsai védelmében támadt a férfira.

Becslések szerint mintegy 600 grizzly élhet vadon az évente hárommillió turistát vonzó, Montana, Wyoming és Idaho határán fekvõ vadregényes vidéken.

Májusban egy férfi saját birtokán ölt meg egy grizzlyt az Egyesült Államokban, Idaho államban. Bár csak gyerekeit védve lõtte agyon , bíróság elé állították, és akár egyévi börtönnel és 50 ezer dolláros – 10 millió forintos – pénzbírsággal is sújthatják.

A férfi ellen a múlt héten emeltek vádat az illetékes szövetségi bíróságon. A meghallgatás során több tucatnyian szólaltak fel védelmében. A vádlott 8 hektáros birtoka két grizzlyrezervátum között fekszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik