Nagyvilág

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is az Egyesült Államokon átsöprõ hurrikán miatt, így sem az American Airlines, sem a Delta légitársaság járata nem érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolat igazgatója azt mondta, hogy mivel az Irén (Irene) névre keresztelt hurrikán miatt a New York-i Kennedy repülõtér zárva tart, a két társaság szombat esti gépe sem hagyta el Ferihegyet. Hardy Mihály szerint van rá esély, hogy hétfõn elinduljanak a járatok.

Az Irén hurrikán szombat reggel csapott le az Egyesült Államok keleti partjára, és az eddigi adatok szerint a vihar nyomán kilenc ember halt meg. A hurrikán miatt New Yorkban – a keleti part több nagyvárosához hasonlóan – az összes repülõteret lezárták. Felfüggesztették emellett a metró és más tömegközlekedési eszközök üzemeltetését, és az alacsonyabban fekvõ terültekrõl evakuálták a lakosságot, ami példátlan intézkedés New York történetében. Az Egyesült Államok keleti partjának repülõterei szombat óta több mint 9000 járatot töröltek a hurrikán miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik