Külföld

WikiLeaks: Malina Hedviget megverték

admin
admin

2011. 08. 26. 09:55

Az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetségének 2006 októberében Washingtonba küldött diplomáciai távirata szerint is megverték Malina Hedviget. Az üzenetet az amerikai diplomáciai jelentéseket kiszivárogtató WikiLeaks portál hozta nyilvánosságra - írta az Új Szó címû pozsonyi magyar napilap.

A nagykövetség munkatársa a szlovák belügyminisztériumra hivatkozva 2006. október 10-én tájékoztatott az esetrõl: “A lány kisebb verést kapott, de igyekezett eltúlozni a sérüléseit, mert attól tartott, a valóság nem lesz elegendõ ahhoz, hogy a rendõrség foglalkozzon vele” – áll a táviratban. A távirat elküldésének idõpontjában ugyan már lezárták a Malina Hedvig elleni támadás ügyében folytatott vizsgálatot, de a döntés még nem volt jogerõs. Az õt ellátó orvosokat sem hallgatta ki senki a sérülések komolyságát illetõen – erre csak 2007-ben, a fõügyészségen került sor.

“Ha a távirat hiteles és szerzõje valóban a belügyminisztériumban szerezte az információit, ez azt jelenti, hogy a szlovák belügyminisztériumban tudatában voltak annak, hogy a támadás megtörtént” – kommentálta a hírt Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje.

“Azt, hogy védencemet megverték, maga a volt országos rendõrfõkapitány is elismerte egy 2007. július 23-án megjelent interjúban, és meggyõzõdésem, hogy ez sosem volt kérdéses számára. Csak arra nem adott magyarázatot máig sem senki, miért nem vizsgálták ki, hogyan is történt a támadás” – tette hozzá Kvasnica.

2006. óta tart

Malina Hedviget, aki immmáron kétgyermekes családanya, 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-ügy kísérlet volt kormánya lejáratására és hangulatkeltésre. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította: az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította. Azóta Malina Hedvig ellen folyik eljárás hamis tanúzás címén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.