Nagyvilág

Villája miatt bukhat Obama kihívója

A republikánus elnökjelöltségre pályázó Mitt Romney, Massachusetts állam volt kormányzója több mint ezer négyzetméteres villát építene Kaliforniában, az óceán partján álló, jelenleg alig 280 négyzetméteres háza helyére - adta hírül egy helyi újság.

A The San Diego Union-Tribune címû lap szerint Romney, aki a Barack Obama elnök kihívójának címére pályázó republikánusok közül a legnépszerûbb, ilyen értelmû kérelmet nyújtott be az illetékes hivatalhoz.

A jelenleg La Jollában álló, 1936-ban épült, egyszintes, mediterrán stílusú, 3 hálószobás, 4 fürdõszobás ház értéke 12 millió dollár. A benyújtott kérelem szerint ezt ledózerolnák, és a helyére egy kétszintes, 1022 négyzetméteres villát húznának föl.

A hír – amelyet Romney kampánystábja nem kommentált – csökkentheti a republikánus elnökjelöltségre esélyes politikus népszerûségét.

A 2008-as elnökválasztás során a végül alulmaradt republikánus jelölt, John McCain felsült az elnökjelöltek vitájában, amikor Obama rákérdezett, hány háza is van. A politikus stábja késõbb közölte, McCainnek négy ingatlanja van, de késõbb kiderült, összesen nyolc ház van az elnökjelölt és családtagjai nevén.

Elõzõleg egy másik jelöltaspiráns, Michele Bachmann, az ókonzervatív Tea Party mozgalom vezetõ politikusa köznevetség tárgya lett, miután azt találta mondani Dél-Karolina államban egy kampányrendezvényen, hogy visszaállítaná a gallononkénti 2 dolláros (literenként száz forintos) üzemanyagárat. Jelenleg csaknem kétszer ennyibe kerül az üzemanyag az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik