Nagyvilág

Még mindig lõnek Tripoliban

Bár a felkelõk már a líbiai fõváros nagy részét ellenõrzik, a kormányerõk még nem adták föl a harcot. A Moammer Kadhafihoz hû csapatok nehézfegyverekkel védik a líbiai vezetõ fõhadiszállását.

Egy ellenzéki harcos beszámolója szerint még mindig fegyverropogás hallatszik Tajurában, Tripoli keleti részén. A férfi az al-Dzsazíra televíziónak azt mondta, hogy csaknem negyvenen megsebesültek a harcokban. Arról is beszélt, hogy zsoldosokat is láttak a környéken.

Musztafa Abdul Dzsalil, az Átmeneti Nemzeti Tanács vezetõje elismerte, hogy a felkelõk még nem teljesen tartják ellenõrzésük alatt a fõvárost. Sajtóértekezletén arról is beszélt, hogy reményei szerint élve sikerül elfogni Moammer Kadhafit, hogy bíróság elé lehessen állítani.

Képgaléria

Képgaléria

A felkelõk Tripoliban elfoglalták az al-Dzsamahiríja állami televíziót. Egyik szóvõjük a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy a tévé ostromakor több katonát megöltek.

Heves harcok folynak a tunéziai határ közelében a Moammer Kadhafihoz hû kormánycsapatok és a lázadók között – jelentette az al-Aarabija televízió.

Egyiptom és az Arab Liga fõtitkára is támogatásáról biztosította a felkelõket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik