Nagyvilág

Intenzív Nato-offenzíva Tripoliban

Kadhafi, líbiai vezér főhadiszállását egész napos heves repülőbombázás próbálja meg ellehetetleníteni.Több száz halott, több mint ezer sebesült.

A NATO repülőgépei vasárnap délután Tripoli központját bombázták, ahol Moammer Kadhafi ezredes vezetési központja van – jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. Az egész éjszaka is tartó harcokban a Reuters jelentése szerint már csaknem 380 ember vesztette életét, és több mint 1000 a sebesültek száma.

A Báb el-Azízíja épületegyüttest az elmúlt hónapok alatt már sokszor célba vették a líbiai hadjáratban részt vevő szövetséges bombázók.

A felkelők bengázi szóvivője közben bejelentette, hogy az embereik hajnalban a tenger felől beszivárogtak a kétmilliós Tripoliba, és felvették a harcot a kormányerőkkel. “A miszrátai lázadók előretolt elemei ma reggel elérték Tripolit a tenger felől… Csatlakoztak a helyi felkelőkhöz, és harcolnak az oldalukon” – mondta a szóvivő.

Vasárnap egy máltai hajó megkísérelt kimenekíteni külföldieket Tripoliból, de a lövöldözés miatt nem tudott bejutni a kikötőbe, és vissza kellet fordulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik