Nagyvilág

Egy középiskola elleni bombatámadást akadályoztak meg Floridában

Egy 17 éves kirúgott diák a jövő heti tanévnyitó után akart tömeges mészárlást rendezni, de őrizetbe vették.

“Egy olyan katasztrófát tudtunk megakadályozni, amilyenhez foghatót még sohasem láttak Tampában” – jelentette ki Jane Castor, a város rendőrfőnöke. A 17 éves Jared Cano csőbombáival több embert kívánt megölni, mint az a két columbine-i fegyveres ámokfutó, aki 1999-ben 12 diáktársával és egy tanárral végzett.

A hatóságok egy lakossági bejelentés alapján jutottak Cano nyomára, aki a jövő heti tanévnyitó után akart lecsapni. A fiút korábban többször is őrizetbe vették, egyebek mellett rablás és tiltott fegyverviselés miatt.

A házkutatás során a rendőrök bombakészítéshez szükséges anyagokra és időzítő szerkezetekre bukkantak. Megtalálták Cano naplóját is, amely az iskola alaprajzát tartalmazta, valamint több olyan bejegyzést, amelyek egyértelművé tették, hogy merényletre készül. A fiú marihuánát is termesztett.

Jared Cano az őrizetbe vételkor elismerte, hogy bombát akart telepíteni az iskolába. A gyanúsított Facebook-oldalára egy olyan fotót töltött fel, amelyen machetét tart a kezében, a következő szöveg kíséretében: “a nem vérben megtanult leckét könnyen elfelejtik”.

Cano vádemelési tárgyalását szeptember 5-re tűzték ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik