Nagyvilág

Negyedórán keresztül volt a víz alatt egy kisfiú

A 12 éves Charles Ostrander 15 percet töltött a víz alatt a jeges Csendes-óceánban, míg társai a parton imádkoztak érte. Túlélte.

Charles, aki a Dale becenévre hallgat, templomi kórusával látogatott Dél-Nyugat-Washington egyik strandjára, amikor egy társával együtt elragadta őt egy hullám, és messzire sodródtak a parttól – írja a News.com.

Nicole Kissel, egy a közelben épp apjával szörfözni tanuló kislány volt az első, aki deszkájával a vízbe vetette magát, hogy a két bajba jutottnak segítsen. “Meg sem hallott engem, csak ment Dale után” – mondta Nicole apja, aki hiába próbálta megállítani lányát.

Nicole el is érte Dale-t, és együtt megkapaszkodtak a lány deszkáján, mire azonban Shanon melléjük ért, a gyerekeket felborította egy hullám, és a fiú elmerült. Apa és lánya végül kievickéltek a partra, Dale-hez pedig riasztották a vízi mentőket. 
Egy önkéntes találta meg a gyereket, aki addigra már 15 perce a víz alatt volt. „Halálsápadt volt és arccal lefelé feküdt” – nyilatkozta a 34 éves vízi mentő, akinek szintén van egy Dale-hez hasonló korú gyermeke.

A mentők még akkor is lélegeztették a fiút, amikor már minden remény elveszettnek tűnt, végül azonban, köszönhetően az erőfeszítésnek és talán a sok érte elmondott ima erejének, Dale-t sikerült visszahozni az életbe. Azonnal kórházba szállították, ahol gondos ápolás mellett már kikerült az intenzív osztályról.

Bár a kisfiú állapota javult, a prognózis korántsem szívderítő. Fennáll az esélye a maradandó agykárosodásnak és annak, hogy soha nem élhet teljes életet. Mindezek ellenére szülei bizakodóak és hálásak. Úgy gondolják, a kisfiú megmenekülését annyi csoda övezi, hogy ha a felépüléséhez egy újabbra van szükség, az sem várat sokat magára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik