Nagyvilág

Már Manchesterben is randalíroznak

Birmingham, Bristol, Liverpool és Nottingham után immár kedd estére Manchesterre is átterjedtek a londoni zavargások. A belvárosban fiatalokból álló csoportok fosztogatnak és gyújtogatnak.

Plázát sem kíméltek (forrás: Twitter/@Gary__Gray)

A plázát sem kímélték (forrás: Twitter/

@Gary__Gray)

A szemtanúk szerint 12-13 éves tinik is szép számban vannak a randalírozók között. Az arcukat sállal és símaszkkal eltakaró fiatalok többek között elektronikai üzleteket, illetve cipő- és ruhaboltokat (Miss Selfridge, Foot Locker, Diesel, Bang and Olufsen, High and Mighty, stb.) kezdtek el fosztogatni Manchester belvárosában (Market Street, Piccadilly Gardens, stb.) kedden este. Az Arndale pláza főbejáratát is betörte két maszkos, utat engedve a bevásárló központba mintegy száz randalírozónak – értesült a BBC. A zavargások szerda reggel is folytatódtak.

A randalírozók – akiknek a száma összesen 200-300-ra tehető – körülbelül fél tucat kisebb csoportban fosztogatnak, gyújtogatnak. A rendőrség lovas rendőrökkel igyekezett kiszorítani őket. Egy twitterező beszámolója szerint az Arndale környékén mintegy 15 rendőr próbált szembeszállni a több száz maszkos fiatallal.

Lovas rendőrök a randalírozók nyomában (forrás: Twitter/@Gary__Gray)

Lovas rendőrök a randalírozók nyomában (forrás: Twitter/@Gary__Gray)

A zavargások nemcsak a belvárosban folytak kedd este, hanem a közeli Salford negyedre is átterjedtek, ahol egy autót is felgyújtottak, illetve egy Tesco Express üzletben is fosztogattak.

A London környéki zavargásokban eddig 700 embert tartóztattak le – írja a Huffington Post. A féltucatnyi helyszínre 16 ezer rendőrt vezényeltek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik