Nagyvilág

Életfogytiglant kapott a liliomtipró poligámista szektavezér

Warren Jeffs nemi erőszakot követett el több száz tizenéves lányon, akiket "spirituális feleségeinek" nevezett.

Életfogytiglanra és további 20 év szabadságvesztésre ítélték kedden egy poligámiát hirdető szekta vezetőjét a texasi San Angelóban, mert nemi erőszakot követett el egy 12 és egy 15 éves lányon, akiket “spirituális feleségeinek” nevezett.

Warren Jeffs, a mormon egyházból kiszakadt Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza nevű szekta vezetője akkor is csak 45 év múlva szabadulhat leghamarabb, ha büntetését jó magaviselet miatt megfelezik. Az ítélet indoklása szerint a férfi arra használta fel egyházvezetői pozícióját, hogy “személyes (szexuális) étvágyát és vágyait kielégítse”.

Jeffs ellen olyan hangfelvételeket használtak fel bizonyítékul, amelyek szerint “égi házasságot” ígért a két lánynak. A hanganyag arról tanúskodott, hogy a férfi megpróbálta elhitetni velük: az a küldetésük és úgy engedelmeskednek a törvénynek, ha tudják, hogy “hogyan kell szexuális izgalomba jönni és ebben egymást segíteni” és hogy készen kell állniuk arra, hogy szükség esetén “vigaszt” nyújtsanak neki.

Az ügyész szerint a Warren Jeffs által elkövetett bűncselekmények több évtizeden át tartottak és áldozatainak száma több százra tehető.

A férfi immár a nyolcadik személy, akit a texasi Eldoradóban található Sóvárgás Jeruzsálem Után elnevezésű ranch lakói közül szexuális bűncselekmények miatt elítéltek. A szekta további négy tagja még tárgyalásra vár.

Az esküdtszék félórányi tanácskozás után döntött úgy, hogy Jeffs bűnös. A vádlott, aki a per utolsó szakaszában maga látta el a védelmét, és aki az eljárást vallásüldözésnek próbálta meg beállítani, nem élt az utolsó szó jogával.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik