Nagyvilág

Háromszáz kiló aprópénzzel vásárolt autót

Több tízezer darab pénzérmével ment autót vásárolni egy kínai férfi. Lassan megy a pénz megszámolása.

Komoly fejtörést okozott egy kínai autókereskedésnek egy férfi, aki úgy gondolta, autóra költi az évek alatt nála összegyűlt pénzérméket – írta a China Daily. A csak Vang néven azonosított lisztkereskedő hét nagy zacskóval érkezett meg a Hszienjang városban található autószalonba, amelyekből felrolnizott pénzérméket vett elő, hatvanezer jüan (1,7 millió forint) értékben.

A kínai lap beszámolója szerint a zacskókban egy jüanos, valamint öt és egy jiaós érmék voltak, és súlyuk elérte háromszáz kilogrammot. Az autószalon kénytelen volt elfogadni a pénzt, de a sok apró komoly gondokat okozott az autókereskedésnek. Megszámolni ugyanis „nem könnyű feladat” – írta a lap.

Az autókereskedőnek csak egy bankot sikerült találni, amelyik elfogadta a szokatlan befizetést, de az is csak 15 ezer jüan értékben vette be, és kezdte el összeszámolni a pénzt. A lisztkereskedő pedig eközben csak a szalonban nézheti a kiválasztott fekete autót. Azzal ugyanis majd csak akkor gurulhat haza, ha pénze teljesen meg lesz számolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik