Nagyvilág

Meghaltak: NATO-helikopter zuhant le egy hadműveletben

Lezuhant a NATO egyik helikoptere szombatra virradó éjjel Afganisztán középső részén egy hadművelet közben, és több, rajta utazó katona meghalt.

A NATO megerősítette egyik helikopterének lezuhanását, azt, hogy ez hadművelet közben történt, hogy közben volt ellenséges harci tevékenység a területen, valamint, hogy a gép roncsának elszállítása folyamatban van, de semmi egyebet nem közölt, így áldozatról sem szólt.

Harmincegy amerikai és hét afgán katona halt meg a NATO-helikopter éjszakai lezuhanásakor Vardak tartományban – közölte szombaton Hamid Karzai afgán elnök. Az amerikaiak egy különleges alakulat tagjai voltak.
A tálibok azt állítják, hogy embereik lőtték le a helikopter, és hogy 38 külföldi, illetve nyolc afgán katona halálát okozták ezzel.

A tálibok egyik szóvivője közölte, hogy a NATO a körzetben megtámadott egy házat, amelyben több lázadó összegyűlt péntek este, mire a tálib harcosok lelőtték egy amerikai helikoptert, személyzetének halálát okozva. Az összecsapásban nyolc lázadó is meghalt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik