Nagyvilág

Nem bomba volt a lány nyakában

Nem volt robbanóanyag abban a szerkezetben, amelyet a 18 éves Madeleine Pulver nyaka köré erősített egy férfi. Az ausztrál rendőrség szerint kitűnően végrehajtott blöff volt a bombás zsarolás Sydneyben.

Az ausztrál hatóságoknak egyelőre nincs gyanúsítottjuk, nem sejtik, hogy ki hajtotta végre a tegnapi különös akciót. A 18 éves lány egyedül volt otthon Sydney egyik gazdag külvárosában, amikor egy álarcos férfi belopózott a házukba, és a lány nyakához erősített egy bombának látszó szerkezetet.

A helyszínt lezárták, a környező házakból kiterelték az ott lakókat. A rendőrséget a lány értesítette, de valahányszor közeledtek felé a tűzszerészek, eluralkodott rajta a félelem. Tíz órába telt, mire megszabadították a gyanús csomagtól. A szülők a házon kívül várakoztak, amíg lányuk ki nem szabadult.

A hatóságok később „nagyon jól kidolgozott átverésként” írták le a történteket. A férfi egy levelet hagyott hátra a házban, még vizsgálják, hogy zsarolási kísérletről volt-e szó. Feltételezik, hogy a támadó váltságdíjat akart kérni. A lányt kórházba vitték kivizsgálásra, de már hazaengedték. Az eset Sydney egyik előkelő külvárosában történt, a környéken sok gazdag és híres ember lakik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik