Nagyvilág

Százéves eső pusztít Dél-Koreában – több mint 50 halott

Több mint ötven ember életét követelték Szöul környékén a heves esőzéseket követő földcsuszamlások és áradások.

Az előrejelzések szerint csütörtökön is folytatódnak a két napja tartó heves esőzések Dél-Korea középső részén, ahol óránként hatvan milliméternyi csapadék várható. A dél-koreai fővárosban és környékén több mint fél méternyi csapadék esett az elmúlt két napban, áradásokat, földcsuszamlásokat és 1907 óta a legsúlyosabb özönvizet okozva.

A Szöultól 85 kilométerre délre található Cshuncshon városában legalább 13 holttestet ástak ki négy épület, köztük két kisebb szálloda romjai alól, amelyeket sárlavina temetett el. A helyi média szerint 35 diák és mintegy 40 turista volt a két hotelban. Szöul déli részén pedig 17 életet követelt egy földcsuszamlás, és további sárlavinák összesen hat embert öltek meg a főváros környékén.

Az esőzések miatt Szöulban teljes a káosz, a vonatok nem járnak, az utakat elárasztotta a víz, a metróállomások úszómedencékké váltak. A dél-koreai főváros külterületein öt kerületben is az emberek evakuálását rendelték el a hatóságok. Korábban több mint százezer otthonban volt áramkimaradás, de csütörtökre ez a szám alig több mint ezerre csökkent. A károk dollárszázmilliókra rúgnak majd a szakértők szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik