Nagyvilág

A várandós francia first ladytől vár segítséget egy pelenkagyár

Hogy felkeltsékCarla Bruni figyelmét 187 darab pelenkát küldtek neki. Pontosan ennyi dolgozójától akar ugyanis megválni az üzem.

A gyereket váró francia first ladytől, Carla Bruni-Sarkozytől vár segítséget egy pelenkagyár, amelynek csaknek kétszáz dolgozóját akarják elbocsátani. Hogy felkeltse a 43 éves egykori modell figyelmét, a Franciaország keleti vidékén, Villefranche sur Saone városkában működő pelenkagyár 187 darab pelenkát küldött a first ladynek. Pontosan ennyi dolgozójától akar megválni az üzem – mondta egy szakszervezeti képviselő csütörtökön. A gyárban 192 alkalmazott dolgozik.

“Bűn lenne nem megakadályozni az elbocsátásokat” – írták a Carla Bruninak címzett nyílt levelükben az érintettek. Nem szabad, hogy a francia bébiknek a jövőben Németországból vagy Csehországból hozzák teherautók a pelenkát – hangoztatták.

A pelenkagyárat birtokló Ontex belga vállalat a piaci helyzettel és a túlkapacitással indokolja a leépítéseket. A versenytársak akciós kínálatai nagy nyomást jelentenek – hangoztatta. Az üzemben tavaly 690 millió pelenka készült, ezeket a nagy francia áruházláncok forgalmazták.

Nicolas Sarkozy neje – aki első közös gyereküket várja – egyelőre nem szólalt meg a pelenkaválságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik