Külföld

Ügyvédje szerint őrült az oslói tömeggyilkos

admin
admin

2011. 07. 26. 17:28

Az oslói tömeggyilkos ügyvédje szerint védence elméje bomlott. Drogfogyasztásról is beszámolt, ám ez még mindig nem válasz az elkövető indokaira egy évekig tervezett bűncselekmény elkövetése esetén.

Ügyvédje szerint valószínűleg őrült az oslói tömeggyilkos, Andreas Breivik. A BBC-nek nyilatkozó Geir Lippestadt szerint azonban még korai lenne kijelenteni, hogy Breivik zavart elmeállapotúnak fogja vallani magát.

“Az egész ügyből az valószínűsíthetőnek, hogy védencem nem beszámítható” – nyilatkozta az ügyvéd. Geir Lippstadt szerint Breivik azt képzeli, hogy háborúban vesz rész, ami 60 év múlva őt fogja igazolni. A terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított norvég férfit hamarosan pszichiátriai vizsgálatnak fogják alávetni, hogy kiderüljön egészséges elmeállapotú-e.

Az ügyvéd azt is hozzátette, védence fogyasztott “valamilyen drogot” mielőtt belekezdett volna ámokfutásába. Kérdés, hogy milyen kifogás ez egy olyan terrorcselekmény esetében, melynek szervezése éveken át tartott.

A norvég rendőrséget egyelőre nem győzték meg a beszámíthatatlanságról szóló hírek, de szóvivőjük szerint két pszichiáter fogja kivizsgálni a gyanúsítottat, akit egyébként állandó megfigyelés alatt tartanak, hogy adott esetben azonnal megakadályozhassák öngyilkossági kísérletét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.