Nagyvilág

Taroltak Kim Dzsong Il emberei az észak-koreai választásokon

Egyetlen ellenszavazatot sem találtak a hatóságok. A nemzeti hírügynökség szerint az eredmények azt mutatják, hogy a nép szilárd egységben áll Kim Dzsong Il mögött.

Csaknem száz, pontosan 99,97 százalékos volt a részvétel az Észak-Koreában vasárnap tartott helyhatósági választásokon, és minden szavazó az egyedül induló hivatalos jelöltekre adta voksát.

Összesen 28 116 küldöttet választottak a helyi és tartományi gyűlésekbe – jelentette a KCNA hivatalos hírügynökség, megjegyezve, hogy egyetlen olyan voksot sem találtak, amely a hivatalos jelöltek ellen szólt volna. Csak a külföldön tartózkodók vagy hajón utazók nem tudtak szavazni – tette hozzá a KCNA.

A hírügynökség értékelése szerint a választási eredmények azt mutatják, hogy az észak-koreai nép szilárd egységben áll Kim Dzsong Il vezető mögött, bizonyítva a koreai szocializmus előnyeit, és erős nemzetet építve 2012-re, az országalapító Kim Ir Szen születésének századik évfordulójára.

A 69 esztendős Kim Dzsong Il maga is elment szavazni vasárnap, amint legkisebb fia és valószínű utóda, Kim Dzsong Un is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik