Nagyvilág

Nővér gyilkolhatott egy brit kórházban

A brit rendőrség letartóztatott egy 27 éves nővért az angliai kórházban történt, „sóoldatos sorozatgyilkosságként” ismertté vált üggyel kapcsolatban.

A nővért szerda hajnalban vette őrizetbe a rendőrség a stockporti Stepping Hill kórházban történt három gyanús halálesettel kapcsolatban – jelentette a Guardian. Rebbeca Leightont a kórháztól alig két kilométerre lévő otthonából vitték el kikérdezésre a brit sajtóban csak „sóoldatos sorozatgyilkosságként” emlegetett eset miatt. Lakásában házkutatást tartottak.

A Manchesterhez tartozó település kórházában az előző héten fedezték fel, hogy több sóoldatos ampullába inzulin került, és szabotázst gyanítottak – írta a Guardian. Az eset a kórház két osztályát, és 14 beteget érint, akik közül hárman meghaltak, egy pedig kritikus állapotba került, feltehetően az inzulinnal szennyezett sóoldat miatt. A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mi okozta a három beteg halálát.

A letartóztatott nővért ismerősei és szomszédjai kedves, szeretnivaló és könnyen barátkozó lányként jellemezték a Sun brit lapnak nyilatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik