Nagyvilág

Kadhafi nem adja meg magát és marad Líbiában

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető ismét kijelentette, hogy országa nem adja meg magát sem a felkelőknek, sem a NATO-nak. Szombat este Závíja városban hangfelvételről lejátszott üzenetében visszautasította a nemzetközi közösségnek azt a felszólítását, hogy távozzon a hatalomból.

A Tripolitól 50 kilométerre nyugatra lévő városban több ezer híve demonstrált mellette és hallgatta a beszédet, amely hangosbeszélőkből harsogott.

“Azt követelik tőlem, hogy távozzam. Nevetséges. Nem hagyom el őseim földjét, sem a népet, amely feláldozta magát értem. Én is kész vagyok feláldozni magamat népemért, és nem hagyom el a földet, amelyet az olasz és a brit gyarmatosítók ellen harcoló őseim vére áztatott. Miután gyermekeinkből mártír lett, már nem hátrálhatunk meg, nem adhatjuk meg magunkat, és nem adhatunk fel egy négyzetcentiméternyi területet sem” – jelentette ki.

Ez már a harmadik este volt sorban egymás után, amelyen Kadhafi egy újabb beszédjét közvetítették valamely városban, amely a kormányerők kezén van.

A líbiai nemzetközi összekötő csoport tagországai pénteken ismét követelték Kadhafitól, hogy távozzon a hatalomból, és a felkelők szervezetét elismerték az ország teljes jogú képviselőjének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik