Nagyvilág

Jogsegélykérelem érkezett a Mol-INA-ügyben

Nem kérte Hernádi Zsoltnak, a magyar olajtársaság elnök-vezérigazgatójának a kiadását a horvát ügyészség.

A horvát ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a magyar ügyészséghez a horvát félnél folyó, az INA olajtársasággal kapcsolatban lévő ügyben, a megkeresés kiadatási kérelmet nem tartalmaz – közölte a Legfőbb Ügyészség szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a jogsegélykérelem értékelése folyamatban van.

A jogsegélykérelem azt jelenti, hogy egy állam az országhatárain kívül segítséget kér egy másik államtól például egy bűnügy felderítésében.

Pánczél Andrea, a Mol magyarországi kommunikációs vezetője az MTI-vel szerdán azt közölte: “sem a Mol, sem Hernádi Zsolt nem kapott semmilyen megkeresést a horvát illetve a magyar ügyészségtől.”

A Népszabadság keddi számában azt írta, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását.

A horvát főügyészség és az igazságügyi tárca kedden azt közölte az MTI-vel, hogy egyik igazságügyi szerv sem kérte Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a kiadását.

A Népszabadság horvát lapértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy Hernádi Zsoltot vesztegetéssel gyanúsítják a szomszédos országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik