Nagyvilág

Chávez rákos, de bizakodik

Hugo Chávez venezuelai elnök csütörtök este a caracasi televízióban közölte, hogy Kubában egy második műtéten is átesett, amely során egy rákos daganatot operáltak ki testéből.

Chávez azonban hozzáfűzte: azóta javul egészségi állapota, már lábadozóban van, és teljese mértékben fel fog épülni. Azt nem közölte, hogy milyen jellegű rák támadta meg szervezetét, elismerte, hogy súlyos hibát követett el azzal, hogy korábban nem vizsgáltatta ki magát. Arról nem tett említést, hogy előreláthatólag mikor tér vissza Venezuelába.

A venezuelai elnök június 10-én kubai hivatalos látogatáson tartózkodott, amikor azonnali orvosi beavatkozással egy tályogot távolítottak el medencéjéből. Mint Chávez közölte, az orvosok akkor észlelték a rákos daganatot, de azt a második műtét során teljes egészében eltávolították.

Chávez az elmúlt három hétben nem mutatkozott nyilvánosan. Először kedd este mutatott be róla felvételeket a kubai a televízió, amint régi barátjával, Fidel Castróval beszélget, miközben egy parkban sétáltak. Chávez köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik jobbulást kívántak neki, és különösen az őt kezelő kubai orvosoknak köszönte meg munkájukat.

Venezuelában nagyon gyanúsnak találták, hogy az 56 éves Chávez hosszú időn át távol marad a nyilvánosságtól, holott szeret a médiában szerepelni. Híre kelt annak, hogy súlyos beteg, és talán már halálán van. A kedd este bemutatott tévéfelvétel, és most már maga Chávez is egyértelműen cáfolta ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik