Nagyvilág

Berlinben adjuk át az uniós elnökséget

Rendhagyó koncerttel búcsúzott Magyarország szerda este Berlinben az európai uniós elnökségtől.

A szabadtéri koncertre a német főváros szívében, a német egység szimbólumát jelentő, híres Brandenburgi kapu előtti téren került sor. A főszereplők a világhírű magyar operaénekesnő, Rost Andrea, továbbá Kocsis Zoltán és a Budapest Klezmer Band voltak. A magyar kormány képviseletében jelen volt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Budapestet Tarlós István főpolgármester, Berli városát Klaus Wowereit kormányzó polgármester képviselte.

A német főváros – és egyben Európa – egyik legnevesebb és leghangulatosabb terén, a Pariser Platzon tartott, kétórás koncert fő szervezője a berlini magyar nagykövetség volt. Az egyedülálló rendezvényre a magyar elnökség záróakkordjaként, továbbá abból az alkalomból kerül sor, hogy 20 évvel ezelőtt került aláírásra a Berlin és Budapest közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló megállapodás.

A koncert keretében – a két nagykövet közreműködésével – Magyarország jelképesen átadta az elnökségi stafétabotot az Európai Unió soros elnökének, Lengyelországnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik