Nagyvilág

Orbán Hannoverben értékelte az EU-elnökséget

A magyar miniszterelnök meggyőződését fejezte ki, hogy a csatlakozási tárgyalásokat Horvátországgal az elnökség utolsó napjaiban sikerrel le lehet zárni.

A kormányfő a Német Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány meghívására Alsó-Szászország tartomány fővárosában tartott előadást a magyar elnökség munkájáról.

Orbán Viktor a gazdaságpolitika összehangolását célzó jogszabályok elfogadását, a nemzeti költségvetések koordinálását szolgáló első európai szemesztert, a közös energiapolitika fő irányainak kidolgozását, valamint Horvátország tervezett csatlakozása kapcsán a bővítés előmozdítását emelte ki a magyar uniós elnökséget értékelve .

A kormányfőt Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány vezetője, az Európai Parlament korábbi elnöke kérte fel az értékelésre. A rendezvényen a tartomány politikai és gazdasági életének vezető képviselői, valamint Alsó-Szászországban élő magyarok vettek részt, mintegy kétszázan.

Pöttering megnyitó beszédében nagy elismeréssel szólt az elnökség munkájáról, és gratulált Orbán Viktornak a magyar teljesítményhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik