Nagyvilág

A pápa megírta első Twitter-üzenetét

XVI. Benedek pápa kedden a mikroblogon jelentette be az új vatikáni hírportál elindítását.

„”Kedves Barátaim! Épp most indítottam el a News.va-t. Legyed áldott Jézus Krisztus Urunk! Imáimmal és áldásaimmal, Benedictus XVI” -” írta angol nyelven a katolikus egyházfő.

A portál indítása Szent Péter és Pál ünnepén történt, amely június 29-re esik, de hivatalosan a június 28-i vecsernyével kezdődik.

Az első multimédiás vatikáni hírportál, az egyelőre angol és olasz nyelvű www.news.va indítását Joseph Alois Ratzinger pappá szentelésének 60. évfordulójához időzítették. Feladata, hogy az internet és a hordozható számítógépek korában elérhetőbbé tegye a vatikáni kommunikációt.

Korábbi vatikáni bejelentés szerint a rádióban, a nyomtatott sajtóban és a televíziós híradásokban megjelenő információk összefoglaló oldala az új hírportál, amelynek fejlesztését Benedek pápa személyesen is nyomon követte.

A Vatikán más multimédiás kezdeményezésekbe is belefogott. Májusban 150 blogger folytatott párbeszédet a világhálón vatikáni vezetőkkel. A katolikus egyház a Facebook közösségi és a YouTube videomegosztó portállal is együttműködik az augusztusban Madridban tartandó következő Világifjúsági Napokról való tájékoztatás területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik