Nagyvilág

50 ezer embert evakuáltak a tomboló vihar miatt

Vietnám északi részén négy halász és két civil meghalt, amikor csütörtök este a Tonkini-öböl felől az országba betört egy trópusi vihar.

A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában 3200 ember hagyta el otthonát az éjszaka folyamán, mert az utcákat elöntötte az ár. A gyors kimenekítéssel sikerült elkerülni, hogy halálos áldozatai legyenek a szélsőséges időjárásnak.

Manilában és a régióban az iskolák nagyobb része pénteken zárva tart. Az ország középső részén lévő Bicol-félszigeten mintegy 42 ezer embert helyeztek el menekültközpontokban. A helyenként óránként száz kilométeres sebességgel támadó vihar északnyugat, azaz Tajvan felé mozdult. Ennek ellenére várhatók még felhőszakadások Luzon szigetén, ahol Manila is elhelyezkedik.

Vietnám északi részén négy halász és két civil meghalt, amikor csütörtök este a Tonkini-öböl felől az országba betört egy másik trópusi vihar. A Haima névre keresztelt viharban ötvenen megsérültek, 850 épület megrongálódott a fővárostól Hanoitól 100 kilométerre északkeletre fekvő Haiphong kikötőváros térségében.

A Haima, amely már a második a Vietnámot elérő trópusi viharok sorában, az ország belsejébe érve szombatra várhatóan lecsendesedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik