Nagyvilág

Az új görög pénzügyminiszter elkötelezett a mentőcsomag mellett

Görögország teljes mértékben elkötelezett a mentőcsomagban szereplő célok teljesítése mellett.

Evangélosz Venizelosz, Görögország pénteken kinevezett pénzügyminisztere az euroövezeti pénzügyminiszterek luxemburgi találkozója előtt újságíróknak úgy nyilatkozott: “Ez kiváló alkalom, hogy megismételjem a görög kormány erős elkötelezettségét és a görög nép erős akaratát, hogy végrehajtsuk a programot. Képesek vagyunk elérni a célunkat a görög emberek erőfeszítéseinek, valamint partnereink együttműködésének és támogatásának köszönhetően”.

Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök pénteken jelentett be jelentős átalakításokat a kormányában. Pénzügyminiszterré és kormányfőhelyettessé az addigi védelmi minisztert, Evangélosz Venizeloszt nevezte ki. Venizelosz kinevezése a szakértők szerint csak a második legjobb választás, de Papandreunak nem sikerült meggyőznie a feladat vállalásáról a másik jelöltet, Lukasz Papademoszt, az Európai Központi Bank egykori alelnökét. Jeórjiosz Papakonsztantinu korábbi pénzügyminisztert környezetvédelmi miniszternek nevezte ki a miniszterelnök.

“Venizelosz politikailag nagyon erős, és ez jót tehet a pénzügyi konszolidációt célzó intézkedések megvalósításának, még annak ellenére is, hogy nincs múltja a pénzügyek terén” – fejtette ki az átalakítást értékelő Alekszander Kirtszisz gazdasági elemző pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik