Nagyvilág

Újabb merényletek, s közben puhatolózó tárgyalások Kabulban

Újabb merényleteket hajtottak végre az utóbbi 24 órában a felkelők Afganisztánban.

Szombaton 4 fegyveres támadott meg egy rendőrőrsöt Kabulban, az elnöki palota közelében – jelentette be az afganisztáni belügyminisztérium. A támadók egyike felrobbantotta magát az épületkomplexum bejáratánál, hogy társai a zűrzavart kihasználva behatolhassanak az őrs területére. A rendőrök a második támadót lelőtték, két fegyveres azonban bejutott az őrs területére, ahol egy épületben elsáncolta magát, és tűzpárbajt vívott a rendőrökkel.

Eközben a felkelők két pokolgépes támadásban 4 afgán biztonsági őrt gyilkoltak meg az ország keleti részén. Az afgánok NATO-konvojok biztosítási feladatait látták el, amikor a felkelők pokolgépeket robbantottak Gazni tartományban azon a főúton, amely a lengyel egységek támaszpontjához vezet – erősítette meg a tartomány rendőrparancsnoka.

A NATO szombaton bejelentette, hogy katonái ebben a tartományban különféle összecsapásokban több felkelőt is megöltek, és fegyvereket zsákmányoltak. Helyi rendőrségi forrás szerint ezekben az összecsapásokban nyolc pakisztáni fegyveres halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik