Nagyvilág

Az ablakon át menekültek a lakástűztől

Négy ember a helyszínen, egy további a kórházban veszítette életét a dél-lengyelországi Swietochlowice egyik lakóházában kitört tűzben, hét sérültet kórházban ápolnak.

A tűz valószínűleg a több mint százéves, négyemeletes épület egyik lakásában keletkezett éjjel egy óra tájban, és villámgyorsan terjedt tovább a fából készült lépcsőházban, amely a lakók egyetlen menekülési útvonala volt. Többen lakásuk ablakából ugrottak ki, az egyik lakó így halt meg. Hárman füstmérgezés miatt veszítették életüket, egy további személy a kórházban halt bele sérüléseibe.

A sérültek többsége a házból még a tűzoltók érkezése előtt kiugorva végtagtöréseket szenvedett, és kisebb-nagyobb égési sérülései vannak. Több lakónak sikerült a tűzoltók által kifeszített ponyvára ugrania. A szomszéd ház lakói drámai jelenetekről számoltak be, egy asszony kisgyermekével a karjában ugrott ki az ablakon, szerencsére a tűzoltók által kifeszített hálóba esett. Mintegy 30 személyt létrákon menekítettek ki lakásukból. Hat lakás teljesen kiégett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik