Nagyvilág

Szüntelenül esik az eső Kína egyes részein

Emberek tízezrei kénytelenek elhagyni az otthonaikat a szélsőséges időjárás és az áradások miatt.

Közel 180 halottja és eltűntje van az elmúlt két hét áradásainak Kínában, ahol az utóbbi két nap alatt több mint 77 ezer embert telepítettek ki a szélsőséges időjárás miatt az ország keleti és középső vidékein – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség tartományi forrásokból.

A szüntelen esőzések miatt továbbra is emberek tízezrei kénytelenek elhagyni az otthonaikat, egyre nő a halottak, illetve az árvizek által ismeretlen helyre elsodortak száma. A nagy mennyiségű csapadék helyenként halálos áldozatokkal járó földcsuszamlásokat idézett elő, másutt embereket csapott agyon a villám.

A legtöbb helyen házak százai omlottak össze, termőterületek kerültek víz alá, zavar keletkezett a távközlésben, az áramszolgáltatásban. Csianghszi tartomány Töhszing városában több mint ötezren várják, hogy a mentők kimenekítsék őket egy vízzel körbezárt területről.

A délnyugat-kínai Csungkingban volt, hogy napi 104 milliméter csapadék hullott, és több mint 110 ezer ember szenved a felhőszakadások következményeitől. A közvetlen anyagi kárt itt mintegy 8,5 millió dollárra teszik. A helyi katasztrófamentők központja szerint a nagy eső enyhített ugyan a korábbi szárazságon, de a hegyvidéki területeken még több mint 220 ezer embernek és 132 ezer szarvasmarhának gond az ivóvízhez jutás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik